Idee 1: Grappige gezichtjes op mini-pizza's

Mini-pizza's zijn altijd een hit bij kinderen. Maak het nog leuker door de pizza's te versieren met grappige gezichtjes. Gebruik plakjes olijven, cherrytomaatjes en stukjes paprika om ogen, neuzen en mondjes te maken. Laat de kinderen zelf hun gezichtjes ontwerpen en bak de pizza's vervolgens af. Het resultaat zal zowel heerlijk als hilarisch voor de kinderen zijn.

Idee 2: Kleurrijke cakepops

Cakepops zijn kleine balletjes cake op een stokje, bedekt met een laagje glazuur en versierd met sprinkles. Ze zijn niet alleen lekker, maar ook leuk om te maken en te eten. Bak een eenvoudige cake, verkruimel deze en meng met glazuur om een deegachtige consistentie te krijgen. Rol kleine balletjes van het deeg en steek er een lollystokje in. Doop de cakepops in gesmolten chocolade en versier ze met kleurrijke sprinkles. Laat ze hard worden en je hebt kleurrijke en smakelijke traktaties voor het feest.

Idee 3: Hartige mini-quiches

Niet alle traktaties hoeven zoet te zijn. Hartige mini-quiches zijn een geweldige optie voor kinderen die van hartig eten houden. Maak eenvoudige mini-quiches door bladerdeeg in kleine muffinvormpjes te leggen en deze te vullen met een mengsel van eieren, melk, kaas en groenten zoals spinazie of paprika. Bak ze in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn. Deze hartige hapjes zullen zeker in de smaak vallen bij kleine feestvierders.

Exra verjaardagstip van de redactie: Verjaardagsfeest organiseren

Idee 4: Feestelijke fruitwaterijsjes

Op een warme dag is er niets verfrissender dan een lekker ijsje. Maak feestelijke fruitwaterijsjes door vers fruit te pureren en te mengen met water en een beetje zoetstof. Giet het mengsel in ijsvormpjes en steek er houten stokjes in. Zet ze in de vriezer en wacht tot ze volledig bevroren zijn. Het resultaat is heerlijke, gezonde ijsjes boordevol fruitige smaken waar kinderen dol op zullen zijn.

Idee 5: Regenboogcupcakes

Cupcakes zijn altijd een favoriet bij kinderen. Maak regenboogcupcakes door het beslag in verschillende kleuren te verdelen en laagjes van verschillende kleuren in de cupcakevormpjes te gieten. Bak ze zoals gebruikelijk en versier ze met kleurrijke glazuur en sprinkles. Deze cupcakes zien er niet alleen betoverend uit, maar smaken ook heerlijk.

Idee 6: Gekleurde Popcornmix

Popcorn is een klassieke traktatie die je gemakkelijk kunt opfleuren voor een kinderfeestje. Maak een feestelijke popcornmix door popcorn te mengen met gesmolten witte chocolade en kleurrijke snoepjes, zoals M&M's of gekleurde marshmallows. Roer alles goed door elkaar en laat het afkoelen. Serveer deze feestelijke popcorn in kleurrijke bakjes of popcornzakjes en de kinderen zullen er dol op zijn.

Geniet van het plezier van het maken van deze traktaties en zie hoe de kinderen ervan genieten op het feest. Feestelijk snacken was nog nooit zo leuk en gemakkelijk!
 

Terug
Bekijk per categorie
Meest gelezen